יום שני, 19 באוגוסט 2013

המבורגר - המתכון הטוב בעיר



בזמן האחרון לא הפסקתי לחשוב על המבורגר טוב.
כבר עברו חודשים רבים מאז שהכנתי את הקציצה המפורסמת בהיסטוריה, ואין סיבה שלא אוכל להוסיף את המעדן הזה לדיאטה שלי.
המתכון הבא הוא מתכון אישי ופשוט שממנו יוצאים ההמבורגרים הטובים שאכלתם. בלי להכיר את כל המקומות בעיר, אני יכול להבטיח לכם, אחרי המבורגר כזה, לא תלכו לשום מקום.


מצרכים:
בשר בקר טחון (השתמשתי בחבילה 450 גרם grass fed)
שומן בקר/כבש (השתמשתי בשומן ביזון), חתוך לקוביות קטנטנות, שמתי כ-100 גרם שומן, אולי יותר
פטרוזיליה לפי הטעם
חצי בצל קצוץ
שום כתוש (שמתי כ 5 שיניים גדולות)
מלח איכותי
פלפל
ביצה
תבלין כמון/שווארמה של פרג

הכנה:
אחד הדברים הקלים להכין.
שמים הכל בקערה גדולה, מערבבים עם ידיים נקיות טוב טוב, כמו ללוש בצק.
כאשר הכל מעובב היטב, מחלקים למספר קציצות רצויות (תלוי כמה גדול אתם אוהבים את ההמבורגר שלכם), לי יצא 6 קציצות.
אפשר לטגן בשומן האהוב עליכם. לשים על הגריל/מנגל. או כמוני, בברוילר, אם יש.
אני אוהב את שלי medium rare, אז כמה דקות מכל צד וזה מוכן...

לפני הכניסה לברוילר
מדי פעם אני בודק מה מצבם של הקציצות, כאשר הצד העליון מוכן אני הופך. היום הוספתי 2 פרוסות בייקון בקר לארוחת הערב.

צד עליון מוכן, מוסיף בייקון בקר
מספר דקות אחרי, הצד השני מוכן גם כן, הבייקון הופך לקריספי מעט, ושומן הקציצות מתערבב עם השומן מהבייקון...
חגיגה :)

6 קציצות מוכנות
אני מן הסתם לא אוכל את כולן במכה, זה יהיה יותר מדי חלבונים. הרעיון בדיאטה קיטוגנית כמו שאני עושה היום, הוא לאכול את כמות החלבונים הרצויה בשבילי, ולוודא שאני אוכל מספיק שומן יחד. פחמימות כמעט ולא קיימות.
בחרתי 2 קציצות לארוחת הערב, את הבייקון המעולה, והוספתי חמאת שום שמיר לטעם מעל כל קציצה. הפטרוזיליה היא רק לקישוט... מעדן!

המבורגרים כאלו לארוחת ערב אני לא אמצא בשום מקום אחר
אז כמו שאתם רואים למעלה, בדיאטה קטוגנית כמו שאני מבצע נכון להיום, כמות האוכל על הצלחת קטנה. אבל כמות הקלוריות גבוהה מאוד בשל השומן.
אני כותב את הפוסט הזה 4 שעות אחרי ארוחת הערב ואני מפוצץ. לא יכול לחשוב על אוכל. אני מאמין שלקראת הצהריים מחר, אני אהיה רעב שוב.
את ארבעת הקציצות הנותרות אני לוקח עימי לעבודה. כל צהריים קציצה אחת בהחלט תספיק לי, בנוסף להרבה חמאה כמובן.
אני ממליץ לכולם לנסות את הדרך הפשוטה והמעולה הזו להכנת המבורגרים, כל מי שעושה פליאו, נמוך בפחמימות או בכלל, יהנה מהן מאוד. קל וטעים.
לא לשכוח להוסיף את השומן האהוב עליכם לקציצה! זה כל הטעם!!!
ועוד משהו, השומן והמיצים שנשארים בתבנית הם מאוד חשובים! המון מינרלים וויטמינים יוצאים מהבשר לתבנית. לא אסביר לכם כיצד, אבל שום דבר לא נשאר על התבנית כשאני מסיים איתה... :)

כמות פחמימות לארוחת הערב?
אני בדרך כלל לא סופר, כי הם כמעט ולא קיימות. אבל בהמבורגר הפעם, יש מעט, אז בשביל הספורט...
חישוב מהיר של הבצל, שום והפטרוזיליה: פחות מ-5 גרם לשתי הקציצות.

כמה חלבונים?
זה הנתון החשוב לי מכל.
אם אתם זוכרים, יותר מדי חלבונים, סוגרים שריפת שומנים ויוציאו אותי מקיטוזיס, לפעמים שעות ואף ימים אחרי.
בדרך כלל אני לא מחשב, כי אני כבר רואה לפי העין, אבל בשביל החבר'ה שעוקבים...
לפי האריזה של הבשר הטחון, בכל חבילה יש קרוב ל-100 גרם חלבונים נטו (4 מנות כפול 23 גרם חלבון).
כלומר 2 קציצות, שהן כשליש מהחבילה יהיו קרוב ל-30 גרם חלבונים.
נוסיף לכך שליש ביצה לפי החילוק ומעט החלבונים בבייקון, ולכן בכל הארוחה יהיו כ-35 גרם עד 40 חלבונים סכ"ה.



כמות השומנים בארוחה?

הרבה!

בתיאבון...

2 comments:

  1. היי, מתכון מצוין! אשמח לדעת היכן אתה קונה את הבשר grass fed בארץ והיכן אתה קונה את הבייקון? (תושבת תל אביב)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל, אני גר בניו יורק ולצערי לא יודע איפה ניתן למצוא בשר גראס פד בארץ.

      מחק